Uw woonlasten bestaan voor een belangrijk deel uit energiekosten. Daarom is het bij het kopen of huren van een woning / gebouw belangrijk dat u betrouwbare informatie heeft over de energiezuinigheid. Het energielabel geeft u deze informatie. Verkopers en verhuurders moeten een energielabel kunnen overhandigen aan de nieuwe eigenaar of huurder.

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel voor woningen of gebouwen geeft met klassen (A++ tot en met G) en kleuren (donkergroen tot en met rood) aan hoe energiezuinig het is, in vergelijking met soortgelijke huizen of gebouwen. Energielabel A++ (donker-groen) is zeer zuinig, energielabel G (rood) is zeer onzuinig.

Het energielabel is geen los papiertje, maar een rapport van meerdere pagina's. Daarin staan de eigenschappen van de woning of het gebouw, de gegevens van de adviseur die het energielabel heeft afgegeven en standaardadviezen om de woning of het gebouw energiezuiniger te maken. En natuurlijk welk energielabel het heeft gekregen.

Asisti is EPA-gediplomeerd, zowel voor woningen als utiliteitsbouw (EPA-w en EPA-u) en maatwerkadviseur.

EPA Maatwerkadvies
Een energieprestatieadvies (EPA) is een besparingsadvies op maat voor eigenaren van bestaande woningen of gebouwen. Heeft u plannen om te renoveren, verbouwen of aan te passen en wilt u ook graag besparen op uw energielasten, dan weet u met een maatwerkadvies precies wat wel en niet zinvol voor u is.

U krijgt een EPA maatwerkadvies na onderzoek door Asisti. Die kijkt naar de isolatie (type) in de thermische schil (de jas van het huis) en naar de apparatuur voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning of het gebouw. Asisti zet op een rij waar u energie kunt besparen, hoeveel u daarvoor moet investeren en op welk termijn u de investering kunt terugverdienen. De adviezen sluiten natuurlijk aan de wensen of plannen die u heeft.

buttonterug

Contactgegevens

  • Onstein 117
    7006 JT Doetinchem
  • 0314-842798
  • 084-8319948
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Bel mij terug